House Venter

A new residence in the Cradle of Humankind
entrance and garage
entrance and garage

Residential architecture West-rand

press to zoom
Southern facade
Southern facade

Residential architecture West-rand

press to zoom
Pajama Lounge
Pajama Lounge

Residential architecture West-rand

press to zoom
Master Bathroom
Master Bathroom

Residential architecture West-rand

press to zoom
South East Vacade
South East Vacade

Residential architecture West-rand

press to zoom
Master Bedroom
Master Bedroom

Residential architecture West-rand

press to zoom
Garage & Entrance
Garage & Entrance

Residential architecture West-rand

press to zoom
View from driveway
View from driveway

Residential architecture West-rand

press to zoom
View from lounge
View from lounge

Residential architecture West-rand

press to zoom
Southern facade
Southern facade

Residential architecture West-rand

press to zoom
entrance and garage
entrance and garage

Residential architecture West-rand

press to zoom

Located within a conservation area, the design of the house included the utilization of locally sourced rock in the creation of thermally massive walls, rainwater harvesting and orientation taking advantage of the surrounding natural beauty. The house is modern and open in plan, but maintaining an aesthetic balance with surrounding built context.